Vegnc // Vince Egberts Nieuws Column

Nieuws & Allerhande zaken

Waarom kiezen voor een headset?

Vandaag de dag hebben headsets een bijna perfecte geluidskwaliteit. Daarbij zijn ze licht en uiterst comfortabel waarbij ze als ware een verlengstuk worden van je lichaam. Ten opzichte van een normale telefoon of mobiel zijn ze veel natuurlijker.

Het algemene beeld is dat het er enigszins dom uitziet. Krampachtig een hoorn tussen nek en schouder klemmen tijdens het typen is echter niet veel slimmer. Op het werk wordt er veel tijd aan de telefoon doorgebracht. Waarom zou je het dan niet op een meer comfortabele wijze doen?

Jabra Flexboom. Een van de populairste draadloze headsets.

Enkele voordelen van headsets:

  • Minder afleiding
  • Verhoogt productiviteit
  • Betere kwaliteit van het geluid
  • Miner gezondheidsklachten

Het grootste onderscheid zit hem in de draadloze en bedrade varianten.

Headsets met draad
Veelal worden deze modellen met een versterker geleverd die de headset met de telefoon verbindt. Hiermee is het mogelijk te wisselen tussen headset en telefoon en omvat tevens de regeling van het volume. Er zijn modellen die naast of eventueel onder een telefoon geplaatst worden. De meest gangbare headsets met draad hebben noise reduction, over het hoofd of oor mogelijkheden en instellingen waarmee toonhoogte en volume geregeld kunnen worden.

Draadloze headsets
De headset communiceert met de basis unit door middel van radiosignalen zoals; bluetooth, WiFI of infrarood. Dezelfde opties als de bedrade varianten zijn aanwezig. De meest belangrijke noise cancelling indien de gebruiker bijvoorbeeld buiten staat. Indien een model een versterker heeft kan er een bereik worden behaald van 150 meter.

De meest bekende fabrikanten zijn Jabra en Plantronics. Bekijk de individuele modellen op http://www.headsetplus.nl voor meer informatie.

Written by Vince

March 26th, 2012 at 8:34 pm

Posted in Nieuws